Overig onderzoek

Museum Boijmans Van Beuningen doet veelvuldig onderzoek naar de eigen collectie. Meestal is dit gerelateerd aan een tentoonstelling of een restauratieproject, dan wel aan de realisatie van de zogenaamde Boijmans Studies of een (digitale) bestandscatalogus.

Daarnaast verleent het museum medewerking aan onderzoeksprojecten van anderen, zoals het Drawing out Rembrandt NICAS project, het Smart-Light project van Jom Luiten (TU Eindhoven) en Joris Dik (TU Delft), onderzoek voor de Marks on Art database naar beeldmerken op houten beelden en samen met 9 collega-musea is het museum een van de deelnemers van het Plastics Project van de Stichting tot Behoud Moderne Kunst en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Anoniem, De besnijdenis, 1500-1550, Bruikleen Stichting Museum Boijmans Van Beuningen, uit de nalatenschap van dhr. J.S.C. Schoufour, (voormalige collectie Schoufour-Martin), 2014
Rembrandt van Rijn, Zelfportret, circa 1657-1658, Bruikleen: Stichting Museum Boijmans Van Beuningen 1940 (voormalige collectie Koenigs)